Silverex antibakterijske četkice za zube

May 15, 2018



Zar ste ikad pomislili da ćete kod mene čitati o četkicama za zube? Vjerojatno ne. Ali evo nas. 

Prije nešto više od mjesec dana na isprobavanje sam dobila Silverex antibakterijske četkice za zube sa srebrom. Kada sam prvi put čula za njih i išla čitala o njihovim proizvodima (četkicama posebno), očekivala sam kako će izgledati prekul i presijavati se srebrno ili pak imati srebrne niti. Ne znam zašto mi je to palo na pamet, eto ti mog mozga hahah. Kad su stigle na adresu, nije da sam bila razočarana, nego je bilo onako: "Ahaaa, pa izgledaju isto kao i "obične" četkice za zube..." Ali pokazale su se skroz ne-obične.


Silverex antibakterijske četkice za zube


Na isprobavanje sam dobila srednje meku i meku četkicu. Kako i inače koristim meke (više mi pašu za desni), nju sam odlučila koristiti, tko da vam danas pišem samo o "Ultra fine" verziji.


Silverex antibakterijske četkice za zube


Silverex antibakterijske četkice za zube


Silverex antibakterijske četkice za zube


Upravo radi srebra kojeg sadrži, antibakterijska je, odnosno srebro u njoj ne da bakterijama da se razmnožavaju tom brzinom kao na "običnim" četkicama. Iskreno, nemam uređaj kojim bih mogla izmjeriti količinu bakterija koje se nalaze na staroj četkici i ovoj, pa o tome ne mogu govoriti. Da se razumijemo, to jest svojstvo srebra. Ipak, neću pričati o nečem za što nemam konkretne dokaze, pa ćemo im vjerovati na riječ. Ali, ionako četkicu mijenjam svaka 2-3 mjeseca (što i vama preporučujem) jer me ne privlači ideja korištenja nečega što je možda prepuno bakterija u usnoj šupljini.


Silverex antibakterijske četkice za zube


Ono u što sam se uvjerila je da jako dobro očisti zube. Na slikama se može vidjeti da imaju dvostruki sistem vlakana, po čemu se razlikuju od većine standardnih četkica. Vlakna su široka samo 0,01 mm. Logika nam govori da bi stoga trebale doseći mjesta između zuba koje četkice s debljim vlaknima ne mogu. Dulja vlakna su puno mekša i nježnija, dok su kraća malo grublja.

Imam osjećaj da temeljitije čisti zube i usnu šupljinu. Na dodir je kao mačji jezik, znate kako radi dlačica (koje su kao kukice) skuplja sve na sebe. Tako i ona. Bolje ulazi u prostor između zubi te u same izbočine i udubljenja zuba. Također, imam problema s desnima i savjetovano mi je (uz ispiranje usta jodom) čišćenje prostora između zuba mini četkicama kako bi se desni masirale. Kupila sam čak i te mini četkice, ali bi mi inače to mjesto krvarilo, makar i s mekom četkicom, i morala sam paziti koji pritisak koristim. Na sreću, s ovom mi se to ne događa jer je dovoljno nježna. Za mene je to bilo dosta, ako mi ne iritira čak ni mjesto gdje su mi desni upaljene, znači da je super i za zube i ostatak usne šupljine.


Silverex antibakterijske četkice za zube


Silverex antibakterijske četkice za zube


Silverex antibakterijske četkice za zube


Nakon nje, više se ne vraćam na "obične" četkice jer vidim da mi zubi mogu biti čišći nego dosad. Uvijek treba težiti boljem, zar ne? :)

Isprobat ću i verziju srednje mekoće čim dođe vrijeme mijenjanja četkice. Silverex proizvode možete pronaći u ljekarnama i specijaziliranim trgovinama, a cijena jedne četkice je 32,00kn.

* PR proizvod




You Might Also Like

0 komentari

Copyright © 2020 BeautyWonderlust

Social media

https://www.youtube.com/channel/UCQOs_QoryHF_cpTv0cRq9mQ

https://www.instagram.com/tenaco/

https://www.facebook.com/beautywonderlust/

SEARCH