Maybelline Lash Senasational mascara

January 24, 2016


For a long time I refused to buy new mascaras because I already had two perfect ones I had been repurchasing for years. Yes, not just one - two. But this isn't a post about them.

2015 was a year of Maybelline Lash Sensational mascara. Everyone was talking about it and saying good things. I have never been a fan of neither of Maybelline mascaras. I don't know why, many of them had a fall outs, made my lashes spidery and every one of them I compared to my holy grail duo. No one came close. So one day I was in DM, was ready to pay and I see that they offer 30% off on Maybelline products. "Why not?" I asked myself.

I didn't have high expectations from this mascara. Good mascara for me had to meet many expectations - and the biggest one was to not irritate my eyes because I wear contact lenses, al to survive my watery eyes.
If it did meet all of them? Let's find out. 

First things first, it comes in typical Maybelline packaging, dusty rose with black letters.
I know that they are a few versions of this mascara, mine is in the shade Extra Black.  
________________________________________________________________________________

Dugo sam odbijala kupovati nove maskare jer sam odavno našla dvije savršene koje sam kupovala godinama. Da, ne jednu, čak dvije. No ovo nije post o njima.

2015. godina je definitivno bila godina vladavine Maybelline Lash Sensational maskare. Svi su pisali o njoj i svi su ju hvalili. Osobno nikad nisam bila fan nitijedne Maybelline maskare. Ne znam zašto, mnoge su se trusile, slijepile mi trepavice, a i svaku sam uspoređivala sa svojim "holy grail" dvojcem i nitijedna nije bila ni približno dobra.
Tako nedavno hodam DM-om, već dođem na blagajnu, čekam u redu i vidim da imaju 30% popusta na Maybelline proizvode. Gledam ja njih, gledaju one mene i kažem si: "Ajde, žašto ne?"

Nisam imala velika očekivanja od nje jer maskara kod mene stvarno mora ispuniti dosta uvjeta, a najveći onaj da ne iritira oči jer nosim kontaktne leće, te da preživi suzenje očiju.
Da li je ispunila ove uvjete, saznat ćeš u daljnjem teksu.

Idemo redom. Dolazi u tipičnom Maybelline pakiranju, prljavo roze boje s crnim natpisom. Znam da ima nekoliko verzija ove maskare, moja je u nijansi Extra black.



Maybelline Lash Sensational mascara


Maybelline Lash Sensational mascara


Maybelline Lash Sensational mascara




It has rubbery wand and I am used to small rubber wands so this one seemed pretty big and clumsy. The wand has longer bristles on the upper side and shorter on the lower side, perfect of applying mascara to the bottom lashes. They are curved and that was supposed to give you that fan effect to the lashes. So Maybelline says.
________________________________________________________________________________

Sama četkica je gumena, navikla sam na tanke gumene četkice pa mi se ova čini pomalo velika i nespretna za nanošenje. Čekinje su srednje gustoće, na gornjoj strani duže, a na donjoj kraće koje su savršene za nanošenje na donje trepavice. Također su zaobljene što bi trebalo dati efekt lepeze trepavicama. Tako kaže Maybelline. Inače volim gumene četkice i ovo joj je bio prvi plus od mene.


Maybelline Lash Sensational mascara


Texture of this mascara is very liquidy but easy to apply. It takes longer to dry but once it is completely dry, it doesn't come off that easy.

It is very pigmented and the color is the blackest black.

It also lasts a very long time on the lashes. It doesn't have any fall out and it doesn't smudge. The best thing about this mascara is that it seems like it is waterproof but it isn't. And I mean that in a way that it doesn't come off during the day even if your eyes are watery. It makes the lashes a bit hard but they keep its shape. I have to say it does come off easily with any makeup remover.

Also it holds a curl. I actually don't see much of a difference in volume and lenght. Although you can apply a few coats, be careful. I tried to apply it a few times at once and my lashes got spidery. 
________________________________________________________________________________

Tekuće je teksture, gotovo vodenaste, ali neka te to ne zabrine. Lako se nanosi i malo sporije suši, ali kada se jednom osuši, ne miče se s trepavica. Činjenica da je vodenasta, donijela joj je drugi plus od mene.

Pigmentacija je odlična, najcrnja crna. Treći plus.

Što se tiče trajnosti, traje jako dugo. Ne trusi se i ne preslikava na okoloočno područje. To je ono super kod ove maskare, ponaša se kao da je vodootporna, iako nije. To mislim u smislu da se ne skida tijekom dana, ne razmrlja ako ti oči zasuze te su trepavice malo krute od nje, odnosno zadržavaju oblik, a opet, lako se skida s bilo kojim boljim odstranjivačem šminke. Četvrti i peti plus.

Također, jako dobro drži zakrivljenost trepavica. Osobno ne vidim veliku razliku u dodatnom volumenu i produživanju koje Maybelline obećava. Iako se može nanijeti u par slojeva i obećava dobro razdvajanje, oprezno s tim. Radi pisanja ovog posta sam isprobala nanijeti treći sloj i slijepila mi je trepavice.






This mascara suprised me and I really like it. The only downside is the price. I think that 80,00 kn is too much for a mascara because I change it every few months and because my holy grail ones I mentioned at the begining cost a lost less, but give the same results as this Maybelline one. Now I have to write a post about them, I know. :)

Have you tried this mascara? Which mascara is your favorite one? 
________________________________________________________________________________
 
Maskara me oduševila u svakom smislu te riječi. Jedini minus joj je cijena. Mislim da je 80kn previše za maskaru (ionako ih mijenjam svakih par mjeseci), baš zato što one moje "holy grail" s početka posta koštaju ni manje ni više nego duplo manje, a odrađuju posao isto kao i ova Maybelline. Morat ću napisati post i o njima, jel da? :)

Jesi li isprobala ovu maskaru? Koja ti je najdraža?


Cijena je 79,00 kn za 9,5 ml, ali ju često možeš pronaći na popustu za 40-ak kuna.




You Might Also Like

0 komentari

Copyright © 2020 BeautyWonderlust

Social media

https://www.youtube.com/channel/UCQOs_QoryHF_cpTv0cRq9mQ

https://www.instagram.com/tenaco/

https://www.facebook.com/beautywonderlust/

SEARCH